Προσφώνηση-Χαιρετισμός στα εγκαίνια σχολικής βιβλιοθήκης Δημόσιου σχολείου

Κυρίες και κύριοι, Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Αρχικά, σας ευχαριστούμε για την πρόθυμη ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας.
Σήμερα, έχουμε τη χαρά να εγκαινιάζουμε τη λειτουργία της καινούριας βιβλιοθήκης του σχολείου μας και γι αυτό το σκοπό συγκεντρωθήκαμε εδώ, ανοίγοντας, παράλληλα, ένα επιπλέον «παράθυρο» στον κόσμο: γιατί το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Μεταφέρει τον άνθρωπο στους κόσμους της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τέχνης, οξύνει το νου, τρέφει το πνεύμα του, καταπολεμά τις προκαταλήψεις και την αμάθεια, διευρύνει, εν γένει, τους πνευματικούς του ορίζοντες.
Η Ελληνική Πολιτεία επικυρώνει με την ίδρυση σχολικών βιβλιοθηκών τη συμβολή τους στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων και ελεύθερων ανθρώπων. Πράγματι, η ανάγνωση βιβλίων είναι στοιχείο αποφασιστικής σημασίας προς αυτή την κατεύθυνση: γιατί το βιβλίο μορφώνει και ψυχαγωγεί με τον ιδανικότερο τρόπο, αφήνοντας περιθώρια και στη λογική και στη φαντασία να απλωθούν φυσικά και αβίαστα.
Για όλους αυτούς τους τόσο σημαντικούς λόγους, σας καλούμε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ως μέλη της ίδιας εκπαιδευτικής κοινότητας, να μυηθείτε εκ νέου στην τέχνη της ανάγνωσης ως πραγματικής απόλαυσης, γιατί η βιβλιοθήκη δεν αποτελεί μέρος των τυπικών θεσμών της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά είναι ένας ζωντανός χώρος σοφίας, όπου πραγματώνονται οι πολυσύνθετες δυνατότητες του ανθρώπου.
Στη συνέχεια, η κ. Αμαλία Ηλιάδη, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, θα σας ενημερώσει για τη χρήση και τη λειτουργία της στο πλαίσιο της Δημόσιας Εκπάιδευσης.

Advertisements

~ από emy67 στο Δεκέμβριος 21, 2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: